Tajir_Logo
facebook_tajir  
.
Bookmark and Share
   

Stanja kojima se bavi doktor kiropraktike su vrlo raznolika - baš kao što je raznolik i sam živčani sustav.
Doktor kiropraktike dijelom koristi standardne medicinske procedure kako bi odredio problem.

Kiropraktiktičar će vas pitati o zdravstvenim problemima koji vas muče, o vašoj i obiteljskoj povijesti bolesti, poslu kojim se bavite, pregledima ili tretmanima koje ste do sada eventualno imali, kao i o svemu ostalom važnom da odredi prirodu vaših tegoba i odredi najbolji tretman sukladno tome. Ukoliko je to potrebno, doktor kiropraktike uputit će vas drugom liječniku specijalisti na liječenje.

Doktoru kiropraktike od velike je važnosti sva eventualna medicinska dokumentacija koju posjedujete - rendgenski snimak, laboratorijska analiza te druge dijagnostičke procedure.


Doktori kiropraktike godinama uče palpaciju pomicanja (umjetnosti pregledavanja pokretom ili dodirom), tako da oni daju određene i odgovarajuće prilagodbe kralježnice. Kada kiropraktičar identificira problem, početi će liječenje pomoću ovih prilagodbi ili "manipulacija". Naročita pažnja će se obratiti na područje gdje je došlo do poremećaja ili je otkrivena "subluksacija". Prilagodba se obično daje rukama ili instrumentima tipa "aktivator" te se sastoji od primjene pritiska na područja kralježnice koja nisu ravna ili se ne kreću pravilno u dometu njihovih pokreta.

 

 

 

 

 
   

kiropraktika, doktor kiropraktike, kiropraktičar, medicinska dokumentacija, kralježnica