Tajir_Logo
facebook_tajir  
.
Bookmark and Share
   

Znanstveno je dokazano da je kiropraktika apsolutno bezbolna i sigurna. Kiropraktika je vrlo efikasna terapija pa se u nekim zemljama preporuča kao prva metoda izbora za bolove u leđima. Različitim vrstama kiropraktičkih zahvata kiropraktičar dovodi promijenjeni položaj kralježaka u normalu ili što je moguće bolji položaj kako bi se umanjio pritisak na korijene živaca.

Kiropraktičari su na vrhu ljestvice liječenja boli u leđima. Godišnje se milijuni ljudi u svijetu obraćaju kiropraktičarima – stariji i mlađi, domaćice i glumci, sportaši i rekreativci, biznismeni i radnici.
Zato jer za sve one koji žele izbjeći lijekove i kirurški zahvat, kiropraktika je najprirodniji izbor.

Znanstvena istraživanja su odavno potvrdila koliko je kiropraktika efikasna i sigurna i kako ona može utjecati na vaše cjelokupno zdravlje. U jednom od najprestižnijih znanstvenih časopisa objavljeno je da kiropraktika u kombinaciji sa aktivnim i zdravim načinom življenja smanjuje konzumaciju lijekova za 51.8%, a hospitalizaciju za čak 43%. 

kiropraktika_bolna_ledja

Dokazano je da je kiropraktika isplativija (jeftinija) od konvencionalnog pristupa kada su u pitanju tegobe koje nemaju organsko ili patološko podrijetlo, da su pacijenti zadovoljniji uslugama doktora kiropraktike i da su rezultati također u korist kiropraktike.

Nesreće, stres, napetost, preveliki tjelesni napor i mnogobrojni drugi čimbenici rezultiraju tzv. izmještanjima u kralježnici, uzrokujući nadražaje u korijenu živaca. Takvi nadražaji su najčešće uzrok zdravstvenih poremećaja. Kiropraktika nas uči da otklanjanjem ili smanjenjem takvih nadražaja pomažemo tijelu da bolje i ugodnije funkcionira.

 

Kiropraktika može vam pomoći kod:

- problema s kralježnicom (bol u leđima)
- bolova u vratu, ramenima, rukama i nogama
- ukočenosti
- Trnjenje i /ili gubitak osjeta u nogama ili rukama
- artritis, artroza
- glavobolje, migrene, vrtoglavica
- problema lošeg držanja - napetosti mišića
- vrtoglavica
- išijas
- stres, nesanica
- upala uha
- trudnice prije i poslije poroda
- kod djece i odraslih sa skoliozom
- alergija, astma, bronhitis
- pomoć prije i poslije operativnih zahvata diskopatije …
 

kiropraktika, kralježnica, bolovi u vratu, bol u leđima, kiropraktičari, ukočenost