Tajir_Logo
facebook_tajir  
.
Bookmark and Share
   

Kralježnica je stup tijela!  Nema toga što nije povezano sa kralježnicom. Ona je  izvorište  31 para živaca, povezana je sa unutarnjim organima, mišićima, ligamentima. Zona je kojom prolaze vitalne energetske linije. 

Kiropraktikom uklonite bolove i osjećajte se dobro!

Principi na kojima se temelji kiropraktika su toliko jednostavni da ih je ponekad teško shvatiti.
Kiropraktika se bavi uspostavljanjem i održavanjem zdravlja pomoću manipulacije kralježnice i njenih struktura. Ona je prvenstveno usredotočena na odnos između kralježnice i živčanog sustava.

Kiropraktičar koristi prirođenu sposobnost organizma da se sam izliječi uz pomoć pravilnog funkcioniranja živčanog sustava. Kiropraktičar tretira, putem manipulacije, poremećaje kralježnice kako bi uspostavio tu bazičnu sposobnost ozdravljenja bez primjene lijekova odnosno kirurškog zahvata.
Rezultat je povećanje pokretljivosti, smanjenje bilo koje boli ili nelagode i otklanjanje iritacije živaca uz širok spektar zdravstvenih blagodati.
Važan dio u upravljanju zdravlja kiropraktikom je garancija da kada jednom budete dobro i ostanete dobro. Glavni cilj je obnoviti i zadržati zdravlje na najbolje mogućem nivou, te svesti progres degenerativnih promjena na minimum.d.d._palmer

Kiropraktiku je 1895. godine u Daveportu, Iowa USA izumio Daniel David Palmer, a njegov sin Bartlet Joshua Palmer je preuzevši od njega osnovane principe razvio Kiropraktiku u danas najveću granu nekonvencionalne medicine u svijetu. Danas u svijetu postoje fakulteti Kiropraktike kao nezavisni studiji u Americi, Kanadi, Švedskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Brazilu, Čileu, Japanu itd.
Riječ KIROPRAKTIKA dolazi od grčke riječi KIRO (ruka) i PRAKTIKOS (poduzimati radnju).

 

Klikni i saznaj više:
Kako Vam kiropraktika može pomoći? >
 

 

 

 
   

kiropraktika, kralježnica, ligamenti, energetske linije, bolovi, živci